Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejszínes-sonkás tészta

2011.03.26

 Hozzávalók
200g tészta (penne,masni)
250g füstölt sonka,tarja
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1,5 dl főzőtejszín
3,5 dl víz
1 evőkanál vegeta
1 mk őrölt fekete bors
petrezselyem zöld,reszelt sajt

Elkészítés
A hagymát és a sonkát felkockázzuk.. A kettőt összekeverjük. Tejszínt öntünk ki egy tálba, hozzáadjuk az összetört fokhagymákat a borsot és a vegetát ,majd beleöntjük a vizet is.
A tésztát egy közepes jénaiba tesszük,majd a szines keveréket ráöntjük. Hozzáadjuk a hagyma és a sonka keverékét és letakarjuk egy edénnyel vagy alufóliával. Forró sütőben 10 percig benn tartjuk. Majd kivesszük és átkeverjük,visszatakarva újra sütőbe rakjuk. Még 25-30 percig "főzzük".
Kivesszük ,megszórjuk petrezselyem zölddel és sajttal. 

                                               Jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Profilkép



Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>